Trap zonder leuning – in eer hersteld

Situatie van trap zonder leuning

trap zonder leuning
Tweedelige trap met overloop

Dit project omvat ten eerste een dubbele trap met overloop. Dit is een oudere trap, echter zonder leuning. Bovendien zijn in de trapboom ook geen sporen dat er ooit spijlen aanwezig waren. Ten tweede is er een trap van de eerste verdieping naar de tweede. De tweede trap in dit huis is lang (3,8 m) en met een hellingsgraad van 53° (een “normale” trap heeft een helling tussen de 44° à 45°). Gevaarlijk steil, zeker zonder leuning!

Voor de trap naar het eerste verdiep verkoos de eigenaar voor een leuning met wrong. Vervolgens is om kosten te drukken overgegaan naar aanschaf van spijlen en hoofdbaluster bij een groothandel. De benodigde leuningen werden uit sipo hout gemaakt vijf bij vijf cm, halfrond in atelier.

Gelijkvloers , situatie voor de werken:

Eerste verdiep, situatie voor de werken:

Ten eerste zijn overal de hoofdbalusters gefixeerd. Vervolgens zijn onder de juiste hoek gaten geboord in de trapboom en leuning. Daarna zijn de spijlen op maat gezaagd en uitgelijnd. Tenslotte is alles gelijmd.

trap zonder leuning
Uitboren gaten in trapboom

De opdrachtgever was tevreden met het resultaat. Bovendien was alles proper en netjes afgeplakt voor ik begon. Dit werkt veel aangenamer. Vriendelijke mensen voor wie ik met veel plezier heb mogen werken.

Na de werken:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.