Herstelling schade voordeur van geklasseerd huis.

Schade

Als gevolg van een poging tot inbraak in Gent werd de voordeur en deurpost van een geklasseerd huis erg beschadigd. We vervingen de beschadigde delen door oude stukken Pitchpine. Omdat het huis werd geklasseerd, moesten we de voordeur in originele staat herstellen tot in de kleinste details. Het huis van 1879 is gebouwd in Vlaamse neorenaissance stijl.

Herstelling schade voordeur

We hebben eerst in onze voorraad gezocht naar een geschikt stuk Pitchpine die qua tekening en kleur overeenkwam. Daarna hebben we het beschadigde hout ruim weggehaald. Tot slot hebben we de Pitchpine delen stevig ingewerkt. Wanneer de schilder het geheel in gepigmenteerde lijnolie zal behandelen, zal ook het lichte kleurverschil nagenoeg verdwijnen.

Glasramen

Aan de binnenkant was de voordeur voorzien van twee glasramen. Als gevolg van de inbraakpoging was een glas gesneuveld. Voor de veiligheid wenste de opdrachtgever het bestaande glas van 2 mm dik te vervangen door gelaagd glas (10mm). Dit hield echter wel in dat we nieuwe kozijnen moesten maken. De oude profielen werd exact nagemaakt.

Kortom een restauratie waar meer tijd is ingekropen dan oorspronkelijk was voorzien. Een stukje geschiedenis van Gent in eer hersteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.